Rotary Club

Het doel van Rotary is het aanmoedigen van het ideaal van dienstvaardigheid als grondslag van een waardige ondernemingsgeest en in het bijzonder het aanmoedigen en bevorderen van:

  • Het beter leren kennen van anderen als een gelegenheid tot dienstvaardigheid
  • De toepassing van hoge ethische normen in bedrijf en beroep
  • De toepassing van het ideaal van dienstvaardigheid door iedere Rotarian
  • Internationaal begrip en vrede door een wereldomvattende kameraadschap van mensen, werkzaam in bedrijf en beroep

De Rotaryclubs in Nederland maken deel uit van het netwerk van Rotary International (RI). Wereldwijd heeft Rotary 530 districten in 165 landen. Er zijn 31.314 clubs met in totaal 1.220.543 leden. Nederland is verdeeld in zeven districten, elk geleid door een gouverneur. Rotary telt in Nederland 450 clubs en bijna 20.000 leden.
De Rotary club Enschede Zuid is één van de vier clubs in Enschede. De leden treffen elkaar elke donderdag in restaurant Hanninkshof in Usselo.

Een belangrijke activiteit van Rotary Enschede Zuid is het organiseren van de Herfstparty. Deze party heeft tot doel het inzamelen van gelden voor Jeugd en voorzieningen in de Zuidwijken van Enschede.

Rotaract Hengelo-Enschede

RotaryClub Enschede Zuid werkt bij de Herfstparty samen met Rotaract club Hengelo-Enschede. Rotaract staat voor Rotary in Action. Het is een club met dezelfde intentie als Rotary alleen spreken zij een jongere doelgroep aan. De leden van Rotaract zijn tussen de 18 en 30 jaar en komen net als bij Rotary uit allerlei beroepsgroepen. Ook studenten zijn welkom bij Rotaract. De Herfstparty is een initiatief waarbij Rotary en Rotaract de krachten bundelen en zo ook de onderlingen relatie versterkt.